Parim pohmelliravim


Parim pohmelliravim pidada olema artišokk. See ei ole mitte kellegi Arti poolt teostatus šhokeeriv käitumine vaid karuohaka sugulastaim.

Artišokk sisaldab toimeainet tsünariin (mitee tsüaniid), mis paneb su maksa tööle. Ja kui juba maks töötab, siis on joodiku organismist jääkained kerged väljuma. Ja head teed neil minna.

Kahjuks artišokk meie kodumaal  hästi ei kasva. Selleks peaksid meie kuulsusrikkad väed laiendama Eesti riigi piire Läti arvel. Soovitavalt kuni Leeduni.

Artišoki toitumisväärne osa on tema õisik. Analoogselt kanepile tuleb see taimest eemaldada, kuid kuivatama ei pea sa seda mitte. Nullilähedases niiskes paigas säilivad õisikud vaid umbes kuu.

Seega on tegemist taimega, mille maitsmine kuulub pervertide, keda kutsutakse gurmaanideks, mängumaadele.

Tavaline talupojalõust võib Artišokist vaid unistada. Ja taluma piinavat pohmelli. Ja piirduma šhokiga, mida jagavad Arti nimelised mehed.

Published in: on jaanuar 3, 2007 at 12:36 p.l.  2 kommentaari  

The URI to TrackBack this entry is: https://lassie.wordpress.com/2007/01/03/parim-pohmelliravim/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentaariLisa kommentaar

  1. Vihjena sõnatüve -art- päritolule võiks pohmelli ravida ehk ka kunstišokiga ?
    L@SSIE: Ilmselt siis kunstlikul teel kootud sokkidega

  2. Nii, et konserveeritud atrišok poelettidelt ei kõlba eriti ? Pole seda powerit enam jah ? Proovida siiski kunagi pohmelliga võiks, mulle maitseb niisamagi.

    L@SSIE: Konserveeritud viljad on üldiselt läbi keedetud, säilitusainetega üle pritsitud ja siis metallkestas kaua loksutatud. See on sama mis lakkuda india koka näppe, kui ta pärast pissil käimist kööki tagasi tuleb.


Möirga ja ulu